Omgeving en op stap

Zeeuws-Vlaanderen is geliefd vanwege de rust, weidsheid en prachtige vergezichten. Dit komt onder andere terug in het uitgestrekte strand en duingebied, wat maar liefst 17 kilometer lang is. Al meerdere jaren is dit strand tot schoonste strand van Nederland gekozen.

In de omgeving van de camping is veel te doen. Zo is het strand op de fiets (circa 6 km) goed te bereiken. De stranden behoren al jaren tot één van de veiligste en schoonste stranden van Nederland. Het duingebied is voorzien van diverse wandel- en fietspaden. West Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar mooie fietsroutes langs prachtige landweggetjes, kreken en dijken. 

De camping ligt aan de Nieuwekerkse Kreek. De kreek is vernoemd naar het voormalige dorp Nieuwekerke dat na een aantal overstromingen in 1585 definitief in de golven verdween. Als uitloper van de kreek ligt vlakbij de camping natuurgebied de Blikken. Hier zijn vele soorten vogels te vinden, ook zijn hier twee kijkhutten om vogels te spotten.

In de omgeving zijn nog meer mooie natuurgebieden te vinden zoals het Verdronken land van Saeftinghe, de Zwarte Polder en het Zwin. Het Zwin is een natuurgebied tussen Cadzand en Knokke. Het gebied is 158 hectare groot en bestaat uit slikken en schorren die 2 keer per dag onderlopen als het vloed is. Het Zwin kunt u bezoeken met een gids. De Verdronken Zwarte Polder is al ruim 200 jaar oud. Het gebied heeft 228 verschillende plantensoorten van lamsoor, zulte tot zeekraal. Het gebied kunt u in via plankiers. In de zomer worden ook excursies georganiseerd. Het Verdronken Land van Saeftinghe is voor West-Europa een ongekende uitgestrekte brakwater-wildernis. In dit 36 km² grote oerlandschap ziet, ruikt en ervaart u het ritme van het getij, de invloed van de zee en de Schelde. De rijke historie – er stond zelfs een kasteel!- heeft haar sporen nagelaten. Voor meer informatie over deze en andere natuurgebieden en excursies kunt u op de website van het Zeeuwse Landschap terecht.

Er zijn een aantal dorpen in de omgeving die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het pittoreske Groede bijvoorbeeld, een goed bewaard dorp met oude huizen en een mooi kerkplein. En Sluis, het enige stadje in Nederland met en Belfort. Hier kan je 7 dagen in de week winkelen en genieten van een van de vele restaurants. Andere mogelijkheden zijn het bruisende Knokke, het vissersdorp Breskens en het historische Aardenburg.

Het achterland biedt ook verschillende mogelijkheden. Zo hebben Brugge (45 min), Gent (60 min), en Antwerpen (75 min) verschillende culturele en culinaire mogelijkheden te bieden. Vanzelfsprekend kunt u ook met de veerboot naar Walcheren (de overkant). De pont brengt u van Breskens naar Vlissingen. Hier kunt u bijvoorbeeld met de trein naar Middelburg, te voet naar Vlissingen of de omgeving op de fiets verkennen.

In de omgeving zijn ook diverse musea te vinden waar u onder andere zicht krijgt op de historische ontwikkelingen in het gebied. Bij museumstraatje Het Vlaemsche Erfgoed in Groede gaat u terug in de tijd toen onze (over)grootouders jong waren. Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de streek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen op het snijvlak van water en land. 

Foto's